Personal branding

Personal branding Paul Hendriks

Het verhaal:

Hoe pak je personal branding aan. Hoe creëer je een personal brand van iemand die beschikbaar is op de arbeidsmarkt, het beste functioneert in de rol van sidekick, een nerd is op het gebied van stripboeken, films en pop-culture en een ace is met Adobe Creative Cloud programma’s, WordPress en Elementor Pro? Je maakt er een action-figure van! Met een verpakking waarmee je aangeeft dat “de aan te schaffen sidekick nu in de schappen ligt” en tevens fungeert als CV. Een logo en website met duidelijke elementen van de vormgeving uit de jaren 80 en vol zit met verwijzingen naar pop-culture. En een portfolio waar men niet om heen kan.

Om mezelf te promoten als beschikbare grafisch vormgever, webdesigner en brand designer moest ik mezelf opnieuw uitvinden. Met behulp van IKIGAI en diverse personal branding technieken, kwam ik erachter dat ik het beste presteerde, wanneer ik de kans kreeg iemand anders te helpen zijn of haar doel te bereiken. In die rol pakte ik mijn vrijheid en gebruikte ik mijn specialisme om succesvol te zijn. Ik kan mezelf dus de ideale sidekick kunnen noemen. Ofwel, jouw sidekick in creativiteit. Als je dit combineert met mijn persoonlijke voorliefde voor stripboeken, films en action-figures uit de jaren 80, ontstaat er een merk wat zowel zakelijk als persoonlijk bij mij past.

Een aandachtspunt bij dit personal branding project is de toekomst. De site zal in het begin vooral draaien om mijn portfolio en CV. Maar de website zal stapsgewijs uitgebreid worden om mijn persoonlijke merk sterker te maken. Hiermee hoop ik dan ook passieve inkomsten te werven. Denk hierbij aan opbrengsten vanuit merch verkoop, affiliate marketing en advertenties. Te hoog gegrepen? De toekomst zal het weten.

De opdracht:

| Ontwerp een visuele identiteit in stijl een retro jaren 80 stijl in een modern jasje.

Ontwerp een website passend binnen de visuele identiteit en die gemakkelijk in gebruik is.

Ontwerp naast de vereiste merkuitingen (CV en Website) ook merkuitingen die passen bij het action-figure aanbod.

Opleverdatum:

01/07/2020

Werkzaamheden:

Grafische vormgeving, Webdesign, Brand design, Illustratie, Redactioneel ontwerp, Verpakkingsontwerp, Creatief consult, Drukwerk, Webdevelopment, Hosting

De resources:

Klik op de resources voor meer informatie over de betreffende applicatie, tool of service.

Er wordt hard gewerkt aan dit portfolio stuk. Kom snel terug om het resultaat te bekijken.